Putin s oneskorením pricestoval na návštevu Japonska

NETKY.SK • 15 December 2016, 11:46 • 2 min
Putin s oneskorením pricestoval na návštevu Japonska

NAGATO - Ruský prezident Vladimir Putin dnes pricestoval na dvojdňovú návštevu Japonska. Ide o jeho prvú návštevu v niektorom z členských štátov zoskupenia G7 od roku 2014.

slovakia

left justify in out

Séria Putinových rokovaní v Japonsku sa začala schôdzkou s japonským premiérom Šinzóom Abem v jeho rodnom meste Nagato.

Abe pred stretnutím s Putinom pred novinármi vyjadril nádej, že ich rokovania prispejú k pokroku v dlhoročnom územnom spore o časť Kurilských ostrovov i k posilneniu ekonomických vzťahov, ktoré momentálne ovplyvňujú sankcie uvalené na Rusku v dôsledku jeho zasahovania do vývoja na Ukrajine. Zásadný prielom v oboch oblastiach sa však od Putinovej návštevy neočakáva.

V piatok budú dvojstranné rokovania pokračovať už v Tokiu. Predpokladá sa, že členovia ruskej a japonskej delegácie budú diskutovať aj o vývoji na medzinárodnej scéne i v regióne.

Médiá, ktoré Putinovu návštevu monitorujú, si všimli, že - ako sa už stáva zvykom - jeho lietadlo meškalo, a to dve hodiny a 40 minút. Hovorca japonskej vlády uviedol, že toto meškanie nebude mať na rokovania žiaden vplyv.

Agentúra AP v tejto súvislosti spomenula, že v roku 2015 sa Putin na audienciu vo Vatikánu u pápeža Františka dostavil s vyše hodinovým meškaním. Šéf japonskej diplomacie Fumio Kišida naňho zasa v Kremli čakal dve hodiny.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies