Putin: S FSA spolupracujeme, umiernených povstalcov nebombardujeme

NETKY.SK • 13 November 2015, 16:51 • 2 min
Putin: S FSA spolupracujeme, umiernených povstalcov nebombardujeme

MOSKVA - Ruské letectvo zaútočilo na ciele v Sýrii, ktoré identifikovala Slobodná sýrska armáda (FSA). Je to dôkaz, že Rusko nebombarduje takzvanú umiernenú opozíciu, vyhlásil dnes šéf Kremľa Vladimir Putin.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters poznamenala, že FSA a Spojené štáty obviňujú Rusov z náletov na pozície FSA a zo striedmeho bombardovania militantov z organizácie Islamský štát (IS).

 

Putin ale tvrdí, že Moskva s FSA spolupracuje. "Ruské vzdušné sily podnikli niekoľko úderov na ciele identifikované FSA. Vylúčili sme oblasti, o ktorých velitelia FSA uviedli, že sú pod ich kontrolou. Táto skutočnosť opäť potvrdzuje, že nebombardujeme takzvanú umiernenú opozíciu alebo civilné obyvateľstvo," konštatoval Putin.

 

Rusko má podľa jeho slov dostatok finančných a technických prostriedkov na to, aby pokračovalo v náletoch na islamistov tak dlho, pokiaľ sýrska armáda bude potrebovať jeho podporu. Zopakoval, že Moskva nebude diskutovať o politickej budúcnosti sýrskeho prezidenta Bašára Asada, keďže to je záležitosť samotných Sýrčanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies