Putin: Rusko sa bude usilovať o udržanie mocenskej rovnováhy

NETKY.SK • 18 November 2016, 14:19 • 2 min
Putin: Rusko sa bude usilovať o udržanie mocenskej rovnováhy

SOČI - Rusko sa bude usilovať o udržanie strategickej mocenskej rovnováhy vo svete a bude pracovať na neutralizácii takých hrozieb, ako je budovanie systémov protiraketovej obrany či koncepcia prvého úderu. Podľa agentúry TASS to povedal dnes na stretnutí s predstaviteľmi rezortu obrany ruský prezident Vladimir Putin.

slovakia

left justify in out

"Naším cieľom je efektívna neutralizácia všetkých hrozieb pre bezpečnosť Ruska vrátane tých, ktoré súvisia s budovaním strategického systému protiraketovej obrany, koncepciou globálneho úderu či informačnými vojnami," povedal dnes v Soči ruský prezident.

 

"Budeme aj naďalej robiť všetko, čo je v našich silách, aby sme udržali strategickú mocenskú rovnováhu," uviedol Putin, pričom snahy narušiť túto rovnováhu označil za "extrémne nebezpečné".

 

"Nezabúdajme, že táto mocenská rovnováha koncom štyridsiatych a v priebehu päťdesiatych rokov pomohla svetu zabrániť veľkým ozbrojeným konfliktom," dodal Putin.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies