Putin: Rusko potrebuje dôkazy o použití chemických zbraní v Sýrii

NETKY.SK • 4 September 2013, 09:27 • 2 min
Putin: Rusko potrebuje dôkazy o použití chemických zbraní v Sýrii

MOSKVA - Rusko potrebuje dôkazy o použití chemických zbraní v Sýrii a "rozhodne" bude konať, až keď ich dostane. Vyhlásil to dnes podľa ruskej tlačovej agentúry Interfax prezident Vladimir Putin.

slovakia

left justify in out

Zároveň však upozornil, že prípade, ak sa preukáže vina Damasku v súvislosti s chemickým útokom, Rusko nevylučuje, že dá súhlas s vojenskou operáciou v Sýrii - avšak jedine so schválením OSN. Podľa Putina tu "existuje možnosť", že videozáznam detí, ktoré prišli o život pri chemickom útoku v Sýrii, je "kompiláciou banditov, napojených na al-Káidu", citovala najvyššieho ruského predstaviteľa agentúra Reuters.

Rusko sa drží svojich dohôd o zásobovaní legitímnej sýrskej vlády vojenským vybavením a službami, zdôraznil Putin. Podľa agentúry AP Putin Západ už varoval pred jednostrannou akciou v Sýrii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies