Putin: Rusko pomôže Taliansku v boji proti koronavírusu.

NETKY.SK • 22 Marec 2020, 10:45 • 2 min
Putin: Rusko pomôže Taliansku v boji proti koronavírusu.

MOSKVA, TASS.RU – Ruský prezident Vladimír Putin v telefonickom rozhovore s talianskym premiérom Giuseppe Conte potvrdil svoju pripravenosť pomôcť Taliansku v boji proti koronavírusu. Rusko plánuje vyslať do republiky tímy špecialistov, lekárskeho a ochranného vybavenia, uviedla tlačová služba Kremľa.

slovakia

left justify in out

          Kremeľ informoval, že Vladimír Putin diskutoval s talianskym premiérom o situácii okolo koronavírusovej pandémie. Strany diskutovali aj o opatreniach prijatých v Taliansku a Rusku na boj proti šíreniu infekcie. V dôsledku zložitej epidemiologickej situácie Vladimír Putin vyjadril podporu vedeniu a ľuďom v Taliansku.

 

         Obidve hlavy štátov sa dohodli na úzkej spolupráci v boji proti koronavírusu.  „Ruský prezident v reakcii na výzvu talianskej strany potvrdil svoju pripravenosť okamžite poskytnúť potrebnú pomoc a načrtol jeho konkrétne parametre. Plánuje sa najmä dodávať ochranné zariadenia, mobilné komplexy založené na KamAZ na dezinfekciu dopravy a územia aerosólmi, lekárske a iné zariadenia, ako aj vyslanie tímov ruských odborníkov na praktickú pomoc v najviac postihnutých oblastiach krajiny. Tieto dodávky sa uskutočnia prostredníctvom ministerstva obrany za účasti lietadiel vzdušných síl Ruskej federácie“,- poznamenala tlačová služba Kremľa.

 

        Conte vyjadril úprimnú vďaku za kroky, ktoré Rusko podniká na podporu Talianska v takom ťažkom období.

 

       Telefonický rozhovor iniciovala ruská strana.

 

       Ruské vojenské vesmírne sily dnes, 22. marca, na rozkaz prezidenta Vladimíra Putina, už sústredili deväť vojenských dopravných lietadiel Il-76 na letisku Chkalovsky v Moskovskom regióne s cieľom dodať virologické tímy v vybavenie Taliansku na boj proti koronavírusu.

 

   „Skupina asi 100 ľudí je pripravená na odchod do Talianska. Medzi nie patria poprední odborníci ruského ministerstva obrany v oblasti virológie a epidemiológie, ktorí majú významné medzinárodné skúsenosti s bojom proti epidémiám, spolu s moderným zariadením na diagnostiku a vykonávanie dezinfekčných opatrení“,- uviedli na ministerstve obrany Ruskej federácie.  

 

       Podľa najnovších údajov dosiahol počet úmrtí na nový koronavírus v Taliansku za posledný deň 793 ľudí. Celkový počet infikovaných ľudí v krajine je v súčasnosti 42681, o 4871 viac ako v predchádzajúci deň. Počet vyliečených presiahol 6 tisíc ľudí.

 

Zdroj: https://tass.ru/obschestvo/8045281

           https://ok.ru/group/51773151707254/topic/151377247486838




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies