Putin: Rusko pokračuje v privatizačných plánoch energetických firiem

NETKY.SK • 2 Október 2014, 14:42 • 2 min
Putin: Rusko pokračuje v privatizačných plánoch energetických firiem

MOSKVA - Rusko pokračuje v plánoch na privatizáciu kľúčových energetických firiem, v ktorých má štát kontrolný podiel.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil dnes prezident Vladimir Putin na konferencii investorov v Moskve. Informáciu prevzali agentúry Reuters a AP.
     

Podľa prezidenta vláda hľadá možnosti ako uviesť na trh značnú časť podielov vo veľkých firmách, ktoré kontroluje štát a dodal, že kabinet plánuje predať aj 19,5-% podiel v ropnej spoločnosti Rosnefť.
     

Rusko v roku 2010 pripravilo plán privatizácie niektorých veľkých firiem. Cieľom plánovaného predaja bolo naplniť štátnu pokladnicu a zlepšiť riadenie týchto firiem, ale počiatočné snahy o privatizáciu zabrzdili viaceré odklady.
     

Putin sa dnes vyjadril aj k politike ruskej centrálnej banky, ktorú označil za "vyváženú a flexibilnú" a verí, že práve vďake tejto politike je nedávne zrýchlenie inflácie spojené s odvetnými opatreniami Moskvy za sankcie Západu proti Rusku len dočasné.
     

Vláda v Moskve totiž zakázala dovoz potravín z Európskej únie, čo malo za následok rast ich cien. Inak však Rusko podľa Putina reagovalo na tieto sankcie pokojne, aj keď sú porušením základných princípov Setovej obchodnej organizácie. A dodal, že nemá obavy z ich dôsledkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies