Putin: Rusko nepredstavuje pre nikoho hrozbu

NETKY.SK • 26 November 2014, 17:39 • 2 min
Putin: Rusko nepredstavuje pre nikoho hrozbu

SOČI - Rusko bude chrániť svoju vlastnú bezpečnosť ako aj bezpečnosť svojich spojencov, pre nikoho však nepredstavuje hrozbu.

slovakia

left justify in out

Vysokým predstaviteľom armády to v stredu povedal ruský prezident Vladimir Putin v letovisku Soči. Rusko sa podľa neho nenechá zatiahnuť do rôznych geopolitických hier a intríg a bude sa za všetkých okolností vyhýbať konfliktom. „Zároveň je však nevyhnutné chrániť suverenitu a integritu Ruska ako aj bezpečnosť našich spojencov,“ zdôraznil Putin na konferencii o rozvoji ruských ozbrojených síl. Zároveň poukázal na potrebu, aby sa na tejto obrannej úlohe podieľali všetky útvary štátnej moci.

 

Rusko čelí kritike medzinárodného spoločenstva, ktoré ho obviňuje z podpory povstalcov na východe Ukrajiny, čo Moskva popiera a tvrdí, že na konflikte sa nepodieľa. Vzťahy sú napäté od anexie ukrajinského Krymu Ruskom, ktoré tento krok obhajovalo ochranou ruských občanov na tomto území.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies