Putin: Rusko nechce rozdeľovať Európu, je naším najdôležitejším partnerom

NETKY.SK • 4 Jún 2018, 14:47 • 2 min
Putin: Rusko nechce rozdeľovať Európu, je naším najdôležitejším partnerom

VIEDEŇ - Rusko sa zaujíma o Európsku úniu a nechce ju rozdeľovať, vyhlásil v rozhovore pre rakúsky verejnoprávny telerozhlas ORF ruský prezident Vladimir Putin v predvečer svojej návštevy Rakúska.

slovakia

left justify in out

"Nie je naším cieľom vrážať klin medzi niekoho v EÚ. Na druhej strane nás zaujíma jednotná a prosperujúca EÚ, keďže je naším najdôležitejším ekonomickým a obchodným partnerom," povedal Putin. Prvý muž Ruskej federácie uskutoční v utorok pracovnú návštevu Rakúska. Vo viedenskom Hofburgu sa stretne so svojím rakúskym náprotivkom Alexandrom Van der Bellenom, ako aj so spolkovým kancelárom Sebastianom Kurzom. Putinov oficiálny program sa začne o 13.30 h na nádvorí Hofburgu, informuje kancelária rakúskeho prezidenta.

 

Podľa agentúry TASS sa všeobecne očakáva, že obe strany budú hovoriť o perspektíve bilaterálnych rusko-rakúskych vzťahov v rozličných oblastiach, ako aj o aktuálnej situácii vo svete. Putin sa má stretnúť s podnikateľmi z oboch krajín, s ktorými bude rokovať o otázkach vzájomne prospešného obchodu a hospodárskej spolupráce, pričom stredobodom rozhovorov bude 50. výročie spustenia rozsiahleho energetického projektu - dodávok zemného plynu z bývalého Sovietskeho zväzu do Európy, tvrdí Kremeľ.

 

Celý rozhovor s Vladimirom Putinom v rozsahu 45 minút odvysiela televízny kanál ORF 2 v pondelok o 20.15 h ako súčasť špeciálneho vydania spravodajsko-publicistickej relácie Zeit im Bild.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona