Putin: Rusko musí zvýšiť svoju bojaschopnosť

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 16:40 • 2 min
Putin: Rusko musí zvýšiť svoju bojaschopnosť

MOSKVA - Rusko musí zvýšiť svoju bojaschopnosť v reakcii na "agresívne akcie" NATO pri ruských hraniciach, vyhlásil dnes šéf Kremľa Vladimir Putin.

slovakia

left justify in out

Putin vo svojom prejave v Štátnej dume - pri príležitosti 75. výročia útoku nacistického Nemecka na Sovietsky zväz - kritizoval Západ za jeho neochotu budovať spolu s Ruskom "moderný, bezblokový systém kolektívnej bezpečnosti".

 

"Rusko je otvorené diskusii o tejto dôležitej otázke a neraz ukázalo ochotu viesť dialóg... "Ale rovnako, ako sa to stalo v predvečer druhej svetovej vojny, nevidíme pozitívnu reakciu v odozve... Naopak, NATO posilňuje svoju agresívnu rétoriku a agresívne akcie v blízkosti našich hraníc. Za týchto podmienok sme viazaní povinnosťou venovať osobitnú pozornosť riešeniu úlohy posilnenia bojaschopnosti našej krajiny," povedal Putin.

 

NATO pod vedením USA zvyšuje svoju prítomnosť v Poľsku, Estónsku, Lotyšku a Litve. Dúfa, že odstraší Moskvu od zopakovania krokov, akým bola ruská anexia ukrajinského Krymu v roku 2014.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona