Putin: Rusko je vplyvná sila, no nechce byť superveľmoc

NETKY.SK • 12 December 2013, 18:14 • 2 min
Putin: Rusko je vplyvná sila, no nechce byť superveľmoc

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtkovom výročnom prejave k národu obhajoval tradičné hodnoty a varoval pred "antidemokratickou" snahou zahraničia o ich narušenie. Krajinu zároveň označil za vplyvnú silu za mier a morálnosť, ktorá však nemá záujem byť svetovou mocnosťou zasahujúcou do záujmov iných krajín.

slovakia

left justify in out

V tradičnom prejave sa taktiež zaviazal k zdaneniu ruských firiem a spoločnosti sídliacich v daňových rajoch. Nová legislatíva by podľa jeho slov mala donútiť majiteľov účtov v daňových rajoch ako napríklad Cyprus platiť dane do ruského štátneho rozpočtu, z čoho si Moskva sľubuje miliardy eur ročne. Podľa trojnásobného prezidenta by z toho mala ťažiť aj spomaľujúca ruská ekonomika, za ktorej aktuálny stav môžu podľa neho aj samotní Rusi. Za najväčšiu národnú prioritu na celé 21. storočie zase označil vzostup na ropu a plyn bohatý Sibír a Ďaleký východ.

"Nezasahujeme do záujmov iných, nevnucujeme nikomu našu kontrolu, nepokúšame sa nikoho učiť, ako žiť," povedal v nepriamej narážke na USA Putin, ktorý sa vrátil aj k tohtoročnému dianiu v Sýrii a zažehnanej hrozbe vojenského útoku. Tam podľa neho Moskva pomohla "zvíťaziť medzinárodnému právu, logike a mieru".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies