Putin: Rusko je pripravené zatvoriť svoju vojenskú základňu Kant, ak o to požiada Kirgizsko

NETKY.SK • 28 Február 2017, 14:37 • 2 min
Putin: Rusko je pripravené zatvoriť svoju vojenskú základňu Kant, ak o to požiada Kirgizsko

BIŠKEK - Rusko je pripravené zatvoriť svoju vojenskú základňu Kant v Kirgizsku, ak o to tamojšia vláda požiada s tým, že už nepotrebuje ruskú pomoc. Vyhlásil to dnes ruský prezident Vladimir Putin, ktorý je na návšteve tejto stredoázijskej republiky, píše agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Putin, ktorý je na dvojdňovej ceste po stredoázijskom regióne, na spoločnej tlačovej konferencii so svojím kirgizským náprotivkom Almazbekom Atambajevom v hlavnom meste Biškek zdôraznil, že ruskí vojaci "odídu ešte v ten istý deň", keď o to Kirgizsko požiada. Atambajev v decembri vyhlásil, že k zavretiu základne by mohlo dôjsť koncom tohto roka.

 

Kirgizsko susedí s Čínou, Kazachstanom, Tadžikistanom a Uzbekistanom. Leteckú základňu tu prevádzkovali aj Spojené štáty, ktoré ju využívali najmä pre svoje vojenské operácie v Afganistane. Kirgizskej armáde bola táto základňa odovzdaná v roku 2014 na žiadosť vlády v Biškeku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies