Putin: Rusko je pripravené odovzdať Ukrajine desiatky vojnových lodí a bojových lietadiel

NETKY.SK • 12 Január 2018, 19:00 • 2 min
Putin: Rusko je pripravené odovzdať Ukrajine desiatky vojnových lodí a bojových lietadiel

MOSKVA - Prezident Ruska Vladimir Putin vyhlásil, že Rusko je pripravené vrátiť z Krymu vojenskú techniku Ukrajine, aj keď tá je v žalostnom stave. Moskva tiež nie je proti tomu, aby sa ukrajinský vojenský personál zúčastnil recyklácie munície na Kryme. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Na stretnutí s vedením domácich tlačových médií a tlačových agentúr Putin pripomenul, že Rusko v roku 2014 začalo odovzdávať Ukrajine vojenské vybavenie a techniku z Krymu.

 

"Niekoľko vlakov bolo odoslaných z Krymu na Ukrajinu po tom, ako ukrajinská strana opakovane kládla otázky o vrátení vojenskej techniky z Krymskeho polostrova," povedal ruský prezident. "Využijem príležitosť a poviem, že sme pripravení pokračovať v tomto procese. Pripravení odovzdať vojenské lode Ukrajine, ktoré na Kryme ešte zostali, leteckú techniku a obrnené vozidlá," vyhlásil Putin.

 

Poukázal na to, že "táto technika je v žalostnom stave". "Ale toto už nie je našou starosťou, ona v tomto stave aj bola za tieto roky, pretože nikto ju neservisoval," dodal prezident Ruska. Hlava ruského štátu podotkla, že "hovoríme o návrate desiatok lodí, desiatok bojových lietadiel".

 

"Čo sa týka lodí, myslím, že bude lepšie ak ukrajinský vojenský personál jednoducho príde a zoberieich. My sme pripravení pomôcť im realizovať prepravu do Odesy," povedal Putin. "Existuje aj značná munícia, lenže tá podľa údajov našich vojenských expertov, preprave nepodlieha. Je to nebezpečné a je predmetom likvidácie na mieste. Sme ochotní pozvať ukrajinský vojensky personál, aby sa zúčastnili likvidácie tejto munície," zdôraznil prezident.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies