Rusko je pripravené letecky podporiť sýrsku opozíciu v boji proti IS

NETKY.SK • 16 November 2015, 17:50 • 2 min
Rusko je pripravené letecky podporiť sýrsku opozíciu v boji proti IS

BELEK - Rusko je pripravené leteckými útokmi podporiť sýrsku opozíciu v jej boji proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Na summite skupiny G20 v tureckej Antalyi to dnes oznámil ruský prezident Vladimir Putin.

 

"Môžem potvrdiť, že sme nadviazali kontakt so sýrskou opozíciou na bojisku, a tá nás požiadala o začatie vzdušných útokov," povedal popri konaní summitu Putin, ktorého citovala agentúra Reuters.

 

Americký minister zahraničných vecí John Kerry medzitým hovoril s predsedom Národnej koalície sýrskych revolučných a opozičných síl Chálidom Chúdžom o dôležitosti ďalších krokov pri riešení situácie v krajine po sobotňajšom stretnutí medzinárodnej Skupiny na podporu Sýrie (SSG) vo Viedni.

 

Kerry a Chúdža v telefonickom rozhovore diskutovali o viacerých krokoch vrátane širšieho a inkluzívnejšieho stretnutia sýrskej opozície, začiatku dôveryhodných vyjednávaní medzi opozíciou a režimom sýrskeho prezidenta Bašára Asada, ako aj nastolení účinného prímeria, uviedol hovorca amerického rezortu diplomacie.

 

Kerry zdôraznil potrebu zjednotenia sýrskej opozície ohľadom účasti na rokovaniach a zabezpečenia maximálneho prístupu pre humanitárne organizácie, potvrdil hovorca John Kirby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies