Putin: Rusko bude po prekonaní krízy silnejšie

NETKY.SK • 18 December 2014, 14:05 • 2 min
Putin: Rusko bude po prekonaní krízy silnejšie

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa nebojí prebrať zodpovednosť za všetko, čo sa deje v Rusku. Povedal to dnes podľa agentúry Reuters na výročnej tlačovej konferencii v Moskve.

slovakia

left justify in out

Odpovedal tak na otázku novinára, či by mal byť braný na zodpovednosť v súvislosti so súčasnou ekonomickou situáciou v Rusku a pádom rubľa.

 

Ako dodal, jeho rozhodnutie, či sa opätovne bude uchádzať o prezidentský úrad v roku 2018, bude závisieť od aktuálnej situácie v krajine. Na otázku o svojej možnej kandidatúre zároveň uviedol, že je ešte príliš skoro diskutovať o tom, kto bude kandidovať v prezidentských voľbách. 

 

Vláda podľa Putina bojuje so súčasnými problémami krajiny a Rusko bude po prekonaní krízy silnejšie v ekonomickom i politickom zmysle na medzinárodnej scéne, píše server rt.com.

 

Šesť svetových veľmocí a Irán sú podľa neho "veľmi blízko" k dosiahnutiu dohody o jadrovom programe Teheránu. Ako podotkol, ekonomické väzby medzi Moskvou a Iránom budú ťažiť z toho, ak sa podarí dohodu dosiahnuť, píše Reuters.

 

Ako ďalej dodal, kontakty medzi Moskvou a Iránom budú pokračovať a existuje veľká pravdepodobnosť, že navštívi Teherán.

 

Ekonomika a kríza na Ukrajine boli podľa očakávania hlavnými témami podujatia, na ktoré sa akreditovalo vyše 1250 novinárov. Ruský prezident ukončil výročnú tlačovú konferenciu po troch hodinách zaželaním šťastného nového roka. Podujatie bolo o hodinu kratšie než vlani, pripomína server rt.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies