Putin: Rusko a Jordánsko musia spojiť sily v boji proti terorizmu

NETKY.SK • 24 November 2015, 16:08 • 2 min
Putin: Rusko a Jordánsko musia spojiť sily v boji proti terorizmu

SOČI - Rusko a Jordánsko musia spojiť sily v boji proti terorizmu, vyhlásil dnes šéf Kremľa Vladimir Putin počas schôdzky s jordánskym kráľom Abdalláhom II. v čiernomorskom letovisku Soči.

slovakia

left justify in out

"V súčasnosti, keď je v plnom prúde tak dôležitý boj proti medzinárodnému terorizmu, musíme spojiť naše úsilie, to je jasné," povedal ruský prezident.

 

"Som rád, že naše armády a spravodajské agentúry konajú v tomto smere," citovala Putina agentúra TASS.

Jordánsko v októbri dosiahlo s Ruskom dohodu o tom, že ruské bombardovanie cieľov na juhu Sýrie, ktorá susedí s Jordánskom, sa nebude týkať Západom podporovaných povstalcov vystupujúcich pod názvom Južný front. Ide o zoskupenie, ktoré Ammán podporuje ako nárazníkovú zónu proti prenikaniu islamistov.

 

Monarcha, ktorý má s Putinom blízke osobné vzťahy, nedávno verejne vyjadril nadšenie z intenzívneho vojenského ťaženia Ruska v Sýrii. Podľa neho Moskva zohráva kľúčovú úlohu pri porážaní týchto militantov, uviedla agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies