Putin: Rozširovanie NATO na východ je ako budovanie nového Berlínskeho múru

NETKY.SK • 18 December 2014, 11:23 • 2 min
Putin: Rozširovanie NATO na východ je ako budovanie nového Berlínskeho múru

MOSKVA - Rozširovanie Severoatlantickej aliancie smerom na východ je ako budovanie nového Berlínskeho múru, vyhlásil dnes podľa agentúry Reuters ruský prezident Vladimir Putin na svojej výročnej tlačovej konferencii v Moskve.

slovakia

left justify in out

Pozícia Ruska ohľadne situácie na Ukrajine by mala dať partnerom Moskvy na vedomie, že by mali budovanie tohto múru zastaviť, dodal. "Situácia na východe Ukrajiny je výsledkom represívnej operácie vedenej Kyjevom," vyhlásil Putin. Zároveň uviedol, že ekonomická blokáda regiónov na východe Ukrajiny zo strany Kyjeva je škodlivá.

 

"Moskva je pripravená robiť sprostredkovateľa v ukrajinskej kríze v záujme vyriešiť situáciu politickými prostriedkami," uviedol Putin. Zároveň podotkol, že čokoľvek Rusko podnikne, stretne sa to s kritikou a odporom. "Ruská kríza nie je trestom za pripojenie Krymu k Rusku," vyhlásil.

 

Ekonomika a kríza na Ukrajine sú podľa očakávania hlavnými témami podujatia, na ktoré sa akreditovalo vyše 1250 novinárov. Ruský prezident začal tlačovú konferenciu ekonomickým bilancovaním a zdôraznil, že ruská centrálna banka musí pokračovať v upevňovaní likvidity rubľa. Nebude však bezmyšlienkovite mrhať svojimi zahraničnými rezervami na podporu rubľa, upozornil.

 

Ruská ekonomika sa prispôsobí problémom v prípade, že budú pretrvávať, zdôraznil. Nielen centrálna banka je však podľa neho zodpovedná za súčasnú situáciu. Ruská vláda musí podniknúť dodatočné opatrenia v záujme opätovného nastolenia stability, upozornil ruský prezident. "Sú tu výsledky, ale musia sa prijať ďalšie opatrenia," uviedol. 

 

Niektoré kroky by sa dali vykonávať efektívnejšie v záujme podpory stability trhu, citovala Putina agentúra Reuters.

 

Rusko podľa neho čelí viacerým problémom, súčasná situácia by sa však mala využiť na diverzifikáciu ekonomiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies