Putin rozšíril bezpečnostné opatrenia pre tranzit tovaru z Ukrajiny

NETKY.SK • 2 Júl 2018, 23:49 • 2 min
Putin rozšíril bezpečnostné opatrenia pre tranzit tovaru z Ukrajiny

MOSKVA - Na základe prezidentského dekrétu sa opatrenia predlžujú do 1. januára 2019. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Ruský prezident Vladimir Putin predĺžil do 1. januára roku 2019 vyhlášku, ktorou sa zaviedli opatrenia na zabezpečenie hospodárskej bezpečnosti a národných záujmov Ruskej federácie pri tranzite ukrajinského tovaru cez Rusko do Kazachstanu a Kirgizska. Príslušný dekrét je zverejnený na oficiálnom internetovom webe o právnych informáciách.
     

Predchádzajúca verzia dokumentu bola plátna do 30. júna 2018 v znení zmien a doplnení bol tento dátum nahradený na 1. januára 2019.


Dekrét o zavedení takýchto opatreni podpísala hlava štátu 1. januára roku 2016. V súlade s tým môže byť preprava tovaru z Ukrajiny cez Rusko vykonaná iba z územia Bieloruska za predpokladu, že vozidlá a železničné koľajové vozidlá, miestnosti, kontajnery a iné miesta, kde je tovar umiestnený alebo môže byť umiestnený v nákladových priestoroch (oddeleniach), v ktorých sú alebo môžu byť výrobky, prostriedky identifikácie (pečate) vrátane tých, ktoré fungujú na základe technológie GLONASS, ako aj v prítomnosti u vodičov registračných kupónov.

 

Uloženie a odstránenie pečate by sa malo uskutočniť pri vstupe do Ruska a pri odchode na pevných alebo mobilných kontrolných staniciach nachádzajúcich sa na železničných staniciach. Pri vstupe do Ruska z Bieloruska, sú vodiči povinní získať v týchto bodoch registračné kupóny a pri odchode - odovzdať ich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona