Putin: Rozhodnutie USA neprijať ruskú delegáciu je nekonštruktívne

NETKY.SK • 15 Október 2015, 16:19 • 2 min
Putin: Rozhodnutie USA neprijať ruskú delegáciu je nekonštruktívne

ASTANA - Rozhodnutie USA neprijať ruskú delegáciu na čele s premiérom Dmitrijom Medvedevom, ktorá chcela rokovať o konflikte v Sýrii, je "nekonštruktívne". Vyhlásil to dnes v Kazachstane šéf Kremľa Vladimir Putin.

slovakia

left justify in out

"Slabosť tohto postoja je založená na zjavnom nedostatku akejkoľvek agendy. Zdá sa, že nie je o čom hovoriť," povedal Putin po rozhovoroch s kazašským prezidentom Nursultanom Nazarbajevom v Astane, kde sa dnes a v piatok koná summit Spoločenstva nezávislých štátov (SNŠ) a summit Najvyššej eurázijskej ekonomickej rady, vrcholného orgánu Eurázijskej ekonomickej únie (EEÚ).

 

Putin podľa agentúry TASS uviedol, že nechápe, prečo Washington kritizuje ruské operácie v Sýrii a na druhej strane odmieta viesť s Moskvou priamy dialóg. Zdôraznil, že Rusko "necháva dvere otvorené" pre diskusiu o Sýrii všetkým zúčastneným stranám.

 

Nazarbajev po schôdzke s Putinom označil Rusko za "strategického partnera a spojenca" Kazachstanu.
"Spolupracujeme v rámci Eurázijskej ekonomickej únie a úspešne realizujeme bilaterálne projekty v hospodárskej, vedeckej a humanitárnej oblasti," povedal kazašský prezident.

 

Rusko a Kazachstan podpísali dnes dohodu o spoločnej ťažbe ropy v Kaspickom mori. "Podpísali sme dohodu o zmenách dohody z roku 1998 o vymedzení severnej časti Kaspického mora," doplnil Putin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies