Putin rokoval s prezidentom Erdoganom

NETKY.SK • 1 December 2014, 17:28 • 2 min
Putin rokoval s prezidentom Erdoganom

ANKARA - Hlavy štátov Ruska a Turecka sa dnes stretli na rokovaní, ktoré sa primárne týkali vzájomných rozvíjajúcich sa ekonomických vzťahov medzi oboma krajinami. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ruský prezident Vladimir Putin pricestoval dnes na oficiálnu návštevu Turecka v sprievode rozsiahlej delegácie vrátane 10 ministrov. Dvojstranné rozhovory sa mali podľa agentúry AP zamerať prevažne na obchodné témy, ako napríklad požiadavku Ankary o zníženie cien zemného plynu nakupovaného z Ruska.
     

Vladimir Putin a jeho turecký kolega Recep Tayyip Erdogan sa podľa AP pravdepodobne počas stretnutia vyhli témam o prebiehajúcich krízach v Sýrii a Iraku, ktoré týchto spojencov rozdeľujú. Predpokladá sa, že sa sústredili skôr na obchodné otázky. Média o obsahu rozhovorov zatiaľ neinformovali.
     

Obe krajiny sú si vzájomne významnými obchodným partnermi. Rusko poskytuje Turecku podstatnú časť plynu a postaví v krajine aj prvú atómovú elektráreň. Naopak, v Rusku pôsobí množstvo tureckých stavebných spoločností.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies