Putin: Protesty na Ukrajine pripomínajú pogrom

NETKY.SK • 3 December 2013, 06:36 • 2 min
Putin: Protesty na Ukrajine pripomínajú pogrom

JEREVAN - Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok odsúdil pouličné demonštrácie na Ukrajine, ktoré podľa neho v skutočnosti nie sú žiadnou "revolúciou".

slovakia

left justify in out

"Udalosti na Ukrajine vyzerajú skôr ako pogrom," povedal šéf Kremľa počas návštevy Arménska. "Má to len veľmi málo spoločné so vzťahom Ukrajiny k Európskej únii," myslí si. Podľa Putina sú protesty výsledkom zahraničnej intervencie. "Tieto udalosti boli pripravené zvonka. Vidíme, že sú do nich zapojené veľmi dobre organizované skupiny bojovníkov," dodal ruský prezident.

Masové demonštrácie v Kyjeve vypukli po tom, ako prezident Viktor Janukovyč odmietol podpísať kľúčové dohody s Európskou úniou z "národnobezpečnostných" dôvodov, pričom vláda premiéra Mykolu Azarova pripustila, že zmena postoja súvisí s nátlakom zo strany Ruska. Poriadková polícia ešte v noci na sobotu tvrdo zasiahla proti demonštrantom a výsledkom sú desiatky zranených a zadržaných. Ukrajinská opozícia vyzvala na pokračovanie demonštrácií až do odstúpenia vlády a vypísania predčasných parlamentných a prezidentských volieb. Opozícia už pripravuje celonárodný štrajk a rozhodla sa vytvoriť hnutie národného odporu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies