Putin prisľúbil vyšetrenie údajného perzekvovania gejov v Čečensku

NETKY.SK • 5 Máj 2017, 16:45 • 2 min
Putin prisľúbil vyšetrenie údajného perzekvovania gejov v Čečensku

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin dnes vyhlásil, že prediskutuje s najvyššími činiteľmi správy o údajnej kampani proti homosexuálom v Čečensku na juhu krajiny. Prezident zároveň naznačil, že zrejme ide iba o "fámy", uviedla spravodajská stanica Slobodná Európa (RFE/RL).

slovakia

left justify in out

Putin to vyhlásil na stretnutí s kremeľskou komisárkou pre ľudské práva Taťjanou Moskaľkovovou v čase stupňujúceho sa tlaku medzinárodného spoločenstva na vyšetrenie údajných vrážd a mučenia gejov v Čečensku, o čom v apríli po prvý raz informovali nezávislé liberálne noviny Novaja gazeta.

 

Čečenský líder Ramzan Kadyrov podporovaný Moskvou odmietol akékoľvek perzekvovanie homosexuálov v tomto prevažne moslimskom regióne. Ľudskoprávni aktivisti a západné vlády vyzývajú na vyšetrenie prípadu. Naposledy tak urobila nemecká kancelárka Angela Merkelová na návšteve Soči.

 

"Samozrejme, budem hovoriť s generálnym prokurátorom i ministrom vnútra, aby vás podporili ohľadom tejto záležitosti, na ktorú ste upozornili na základe dobre známych faktov - alebo možno aj fám - týkajúcich sa osôb s neštandardnou sexuálnou orientáciou," povedal Putin na schôdzi s Moskaľkovovou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies