Putin pripustil, že za prezidenta ho zvolia až v druhom kole

NETKY.SK • 1 Február 2012, 14:26 • 2 min
Putin pripustil, že za prezidenta ho zvolia až v druhom kole

Putin pripustil, že za prezidenta ho zvolia až v druhom kole - Politika Ruský premiér Vladimir Putin dnes povedal, že v nastávajúcich prezidentských voľbách sa môže o hlave štátu rozhodnúť až v druhom kole. Putin tak po prvý raz pripustil, že pri hlasovan

slovakia

left justify in out

img

Ruský premiér Vladimir Putin dnes povedal, že v nastávajúcich prezidentských voľbách sa môže o hlave štátu rozhodnúť až v druhom kole. Putin tak po prvý raz pripustil, že pri hlasovaní 4. marca nezíska nadpolovičnú väčšinu hlasov.
      Putin na stretnutí s volebnými pozorovateľmi povedal, že "nie je nič hrozné" na druhom kole volieb a že je naň pripravený, citovali premiéra ruské médiá.
      Svoje dva predchádzajúce prezidentské mandáty získal Putin v prvom kole, v ostatnom čase však jeho podpora klesla pre čoraz väčšiu nespokojnosť verejnosti so situáciou na politickej scéne, rozšírenou korupciou a prehlbovaním sociálnych rozdielov.
      Podľa prieskumov verejnej mienky má Putin podporu 40 až 50 percent. V prípade, že 4. marca nezíska nadpolovičnú väčšinu, v druhom kole sa o tri týždne stretne s druhým najúspešnejším kandidátom, s najväčšou pravdepodobnosťou lídrom komunistov Gennadijom Ziuganovom.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies