Putin pripustil súdne stíhanie Rusov obvinených zo zasahovania do volieb

NETKY.SK • 6 Marec 2018, 18:10 • 2 min
Putin pripustil súdne stíhanie Rusov obvinených zo zasahovania do volieb

MOSKVA - Ruskí občania, ktorých Spojené štáty obvinili zo zasahovania do volieb v USA, by podľa vyhlásenia ruského prezidenta Vladimira Putina mohli byť stíhaní, ak sa zistí, že porušili ruské zákony. Informovala o tom v utorok agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Ak sa ukáže, že skutočne porušili ruské zákony, potom ich postavíme pred súd, ak neporušili ruské zákony, potom nie je dôvod na to, aby sa za niečo zodpovedali," povedal Putin. "V konečnom dôsledku by ste si mali uvedomiť, že ľudia v Rusku žijú v súlade s ruskými zákonmi, a nie s americkými zákonmi, a tak to zostane," cituje TASS z úryvku Putinovho rozhovoru pre americkú televíziu NBC, ktorý bol odvysielaný v utorok.

 

Americká veľká porota vzniesla minulý mesiac voči 13 občanom Ruska a trom ruským subjektom obvinenia zo zasahovania do politického procesu v USA. Obvinení sa mali dopustiť sprisahania, počítačového a bankového podvodu a krádeže identity s priťažujúcimi okolnosťami. S páchaním týchto skutkov údajne začali už v roku 2014, teda zhruba dva roky pred prezidentskými voľbami v USA konanými v novembri 2016.

 

Medzi obvinenými je aj ruský oligarcha Jevgenij Prigožin, známy pod prezývkou "Putinov kuchár" - zbohatol totiž vďaka svojej cateringovej firme -, ktorý údajne financoval šírenie propagandy a dezinformácií. Putin podľa TASS tiež povedal, že aj keby obvinení naozaj zasahovali do prezidentských volieb v Spojených štátoch, tak ho táto záležitosť nezaujíma. "Je mi to absolútne ľahostajné, pretože oni nereprezentujú záujmy Ruska," povedal šéf Kremľa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona