Putin priletel do Berlína, aby s Merkelovou prerokoval Nord Stream 2

NETKY.SK • 18 August 2018, 18:33 • 2 min
Putin priletel do Berlína, aby s Merkelovou prerokoval Nord Stream 2

BERLÍN - Ruský prezident Vladimir Putin dnes pricestoval do Berlína na rokovania s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, aby diskutovali o urovnaní situácie v Sýrii a na Ukrajine, a taktiež o amerických sankciách a veľkých medzinárodných obchodných projektoch, vrátane "Nord Stream-2".

slovakia

left justify in out

Podľa oficiálneho zástupcu Nemecka Steffena Seiberta, rusko-nemecké rokovanie sa bude konať v zámku Meseberg, ktorý sa nachádza 70 kilometrov severne od Berlína. Stretnutie sa uskutoční tri mesiace po Putinových rokovaní s Merkelovou, ktoré sa konali 18. mája v Soči.

 

Skôr Dmitrij Peskov, tlačový hovorca prezidenta Putina povedal, že predstavitelia budú diskutovať o hlavných problémoch, "O Ukrajine, o Sýrii a o sankciách, ktoré ovplyvňujú na mnohé krajiny.“

 

Merkelová sama v predvečer schôdzky povedala, že počet spoločných problémov Ruska a Nemecka len potvrdzuje nevyhnutnosť rokovaní Ruskom. Zdôraznila, že Berlín si chce udržať dobré vzťahy s Moskvou no stretnutie ponesie len pracovný charakter a "netreba čakať nevídané výsledky."

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies