Putin príde na veľké vojenské cvičenie na Ďalekom východe

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 12:02 • 2 min
Putin príde na veľké vojenské cvičenie na Ďalekom východe

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin sa v utorok a v stredu zúčastní na poslednej fáze rozsiahleho vojenského cvičenia na Ďalekom východe.

slovakia

left justify in out

Podľa pondelňajších informácií Kremľa príde hlava štátu a náčelník ruských ozbrojených síl v utorok na základňu Uspenskoje a v stredu na základňu Cugol. Putin príde skontrolovať priebeh manévrov, na ktorých sa zúčastňuje približne 160-tisíc vojakov, päťtisíc tankov, 130 lietadiel a 70 vojnových lodí. Cvičenie sa začalo ešte v piatok na podnet samotného prezidenta v rámci jeho cieľa podnikať neohlasované kontroly pripravenosti ozbrojených síl, píše portál ruskej spravodajskej agentúry RIA Novosti.

Putin po svojom minuloročnom návrate do prezidentského kresla varoval armádu pred pravidelnými neplánovanými cvičeniami. Tie majú byť súčasťou snahy o zlepšenie výkonu ruských ozbrojených síl, ktorých slabiny napriek celkovému víťazstvu odhalila vojna s Gruzínskom z roku 2008.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies