Putin príde do Latinskej Ameriky, koná sa summit BRICS

NETKY.SK • 6 Júl 2014, 12:26 • 2 min
Putin príde do Latinskej Ameriky, koná sa summit BRICS

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin budúci týždeň zavíta do krajín strednej a južnej Ameriky, kde príde v rámci summitu združenia BRICS konajúceho sa v brazílskom meste Fortaleza od 15. do 17. júla.

slovakia

left justify in out

Putin predtým navštívi Kubu a Argentínu. Tá do združenia zahŕňajúceho Brazíliu, Rusko, Indiu, Čínu a Južnú Afriku síce nepatrí, no na summite sa zúčastní na pozvanie ruských predstaviteľov. Putin by svoju šesťdňovú cestu po latinskoamerických krajinách mal podľa Kremľa začať v piatok 11. júla.

 

V poradí šiesty summit skupiny BRICS sa bude okrem iného zaoberať založením rozvojovej banky ako alternatívy k Svetovej banke a MMF. Vytvorenie banky na podporu projektov budovania a rozvíjania infraštruktúry schválili na minuloročnom summite v juhoafrickom Durbane. Súčasťou summitu vo Fortaleze bude aj debata o prípadnom prijatí viac 40-miliónovej Argentíny. BRICS v súčasnosti zahŕňa takmer tri miliardy ľudí, teda viac ako 40 percent obyvateľstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies