Putin pricestoval na návštevu Izraela

NETKY.SK • 25 Jún 2012, 11:34 • 2 min
Putin pricestoval na návštevu Izraela

Putin pricestoval na návštevu Izraela - Politika Patová situácia medzi Západom a Teheránom kvôli iránskemu jadrovému programu bude dnes podľa očakávania hlavným bodom programu ruského prezidenta Vladimira Putina v Izraeli, kde najvyšší predstaviteľ Ruskej

slovakia

left justify in out

img

Patová situácia medzi Západom a Teheránom kvôli iránskemu jadrovému programu bude dnes podľa očakávania hlavným bodom programu ruského prezidenta Vladimira Putina v Izraeli, kde najvyšší predstaviteľ Ruskej federácie začal 24-hodinovú návštevu.
      Putin pricestoval do židovského štátu dnes napoludnie a odviezli ho priamo do pobrežného mesta Netanja, 30 kilometrov od metropoly Tel Aviv. 
      Tam sa zúčastnil na slávnostnom odhalení pamätníka veteránom z Červenej armády, ktorí bojovali v druhej svetovej vojne. Z Netanje odcestuje do Jeruzalema na rozhovory s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, ktoré sa podľa vyjadrení oficiálnych predstaviteľov budú zameriavať na iránsky jadrový program, oznámila agentúra AP.
      Izrael chce, aby Rusko vytváralo nátlak na Irán, nech sa vzdá programu na obohacovanie uránu, ktorého účelom je podľa presvedčenia Iránu a svetových lídrov vyrobiť atómové bomby. Irán tvrdí, že jeho program má výlučne civilné ciele.
      Rusko, spoločne s Čínou, sa zaslúžilo o to, že štyri série medzinárodných sankcií proti Iránu boli zmiernené. Pridalo sa však k svetovým veľmociam v ich úsilí donútiť Teherán, aby sa vzdal jadrových ambícií. 
      Postoj Ruska k sankciám by v budúcnosti pomohol rozhodnúť, či Izrael zaútočí na iránske nukleárne zariadenia - Izrael totiž varoval, že ak Teherán neodstúpi od jadrového programu, mohol by nasledovať vojenský úder.
      Netanjahu a Putin budú podľa očakávania diskutovať aj o víťazstve Moslimského bratstva v egyptských prezidentských voľbách, o prebiehajúcich nepokojoch v Sýrii a zastavených izraelsko-palestínskych mierových rozhovoroch.
      Putin v utorok odcestuje na územie Palestínskej samosprávy a do Jordánska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies