Putin pricestoval na Krym, aby tam riešil súčasnú energetickú krízu

NETKY.SK • 3 December 2015, 07:08 • 2 min
Putin pricestoval na Krym, aby tam riešil súčasnú energetickú krízu

SIMFEROPOL - Ruský prezident Vladimir Putin pricestoval na vopred neohlásenú návštevu polostrova Krym. Informáciu priniesli dnes večer tlačové agentúry Interfax a DPA.

slovakia

left justify in out

Hosť z Moskvy mal krátko po pristátí smerovať do istého energetického závodu, kde sa intenzívne pracuje na zriadení energetického mosta medzi Ruskou federáciou a ňou anektovaným polostrovom.


Obyvatelia Krymu sú už viac ako desať dní bez elektrickej energie z Ukrajiny, keď vedenia vysokého napätia v Chersonskej oblasti na Ukrajine poškodili v predposledný novembrový víkend krymsko-tatárski aktivisti, ktorí ich tak vyradili z činnosti. Prerušili tým dodávky elektrickej energie z Ukrajiny pre Krymský polostrov.


Podľa krymských úradov sú za energetickou blokádou aj lídri v Rusku nezaregistrovanej organizácie "Medžlis krymsko-tatárskeho národa" a jej vodca Mustafa Džemilev, poslanec ukrajinského parlamentu.


V ostatnom čase zásobujú Krym energiou dočasne plynové turbíny a dieselové generátory, pripomína tlačová agentúra DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies