Putin pricestoval do Argentíny, predtým navštívil Kubu a Nikaraguu

NETKY.SK • 12 Júl 2014, 17:00 • 2 min
Putin pricestoval do Argentíny, predtým navštívil Kubu a Nikaraguu

BUENOS AIRES - Ruský prezident Vladimir Putin pricestoval dnes do Argentíny, ktorá je jeho treťou zastávkou v Latinskej Amerike.

slovakia

left justify in out

Predtým sa cestou z Kuby v piatok večer krátko zastavil v hlavnom meste Nikaraguy, Manague, kde sa stretol s prezidentom Danielom Ortegom a šéfom ozbrojených síl Juliom Cesarom Avilesom.
      

Nikaragua patrí do skupiny ľavicovo orientovaných latinskoamerických krajín, ktoré sa spoločne s Venezuelou usilujú o rozšírenie diplomatických vzťahov s Ruskom.
      

Počas svojej prvej zastávky, na Kube, sa Putin stretol s kubánskym prezidentom Raúlom Castrom a bývalým vodcom krajiny Fidelom Castrom. Ešte predtým Kremeľ odpustil Kube 90 percent jeho dlhu, ktorý mala u Ruska. Prezidenti sa dohodli na oživení vzájomných vzťahov, ktoré boli silné najmú v ére bývalého Sovietskeho zväzu.
      

Castro vyzdvihol úlohu Ruska v ukrajinskej kríze, informovala agentúra DPA.
      

V nedeľu by Putin mal odletieť do Brazílie na finálový západ Svetového šampionátu vo futbale 2014. Rusko bude hostiť ďalší šampionát v roku 2018.
      

V závere svojej cesty po Latinskej Amerike, v dňoch 15. a 16. júla sa Putin zúčastní na summite hospodárskeho zoskupenia rozvíjajúcich sa ekonomík známeho pod skratkou BRICS (Brazília, Rusko, India, Čína a Juhoafrická republika), ktorý sa bude konať v hlavnom meste Brazília a v meste Fortaleza na pobreží Atlantického oceánu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies