Putin pri príležitosti pravoslávnych Vianoc pozdravil svojich krajanov

NETKY.SK • 8 Január 2016, 10:22 • 2 min
Putin pri príležitosti pravoslávnych Vianoc pozdravil svojich krajanov

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin dnes pri príležitosti osláv pravoslávnych Vianoc pozdravil všetkých veriacich a občanov krajiny. Informovala o tom agentúra TASS, citujúc tlačovú kanceláriu Kremľa.

slovakia

left justify in out

"Tieto sviatky nás napĺňajú slávnostnou radosťou, vyvolávajú v nás tie najsvetlejšie pocity a myšlienky. Zjednocujú nás v ideáloch vľúdnosti, lásky a súcitu. Tieto večné hodnoty hrajú osobitnú rolu v dejinách Ruska. Počas stáročí boli duchovným a etickým základom našej spoločnosti," uviedol Putin vo vianočnom pozdrave.

 

"Je veľmi dôležité, aby ruská pravoslávna cirkev, ako aj iné kresťanské vierovyznania pokračovali v tradícii svojich bohoslužieb, naďalej pomáhali ľuďom nachádzať vieru a poskytovali im silu do života. Tieto cirkvi sa aktívne podieľajú na výchove prichádzajúcich generácií, na rozvoji inštitúcií rodiny, materstva a detstva. Táto obrovská práca si preto zasluhuje hlbokú, úprimnú úctu," zakončil svoj pozdrav najvyšší predstaviteľ Ruskej federácie.

 

Svojim krajanom zaželal šťastie, pokoj, úspech, ako aj mnoho dobrých skutkov.

 

Skoršie sa Putin zúčastnil na polnočnej omši v Kostole presvätej Bohorodičky Ochrankyne v dedine Turginovo v Tverskej oblasti. Šéf Kremľa sa na vianočnú omšu dostavil bez predchádzajúceho ohlásenia. Štedrovečernú bohoslužbu si Putin prišiel do tohto kostola, v ktorom boli v roku 1911 pokrstení jeho rodičia, pozrieť aj pred piatimi rokmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona