Putin prediskutoval s Erdoganom situáciu na Blízkom východe a vyriešenú situáciu v Sýrii

NETKY.SK • 12 December 2017, 20:13 • 2 min
Putin prediskutoval s Erdoganom situáciu na Blízkom východe a vyriešenú situáciu v Sýrii

ANKARA - Prezident Ruska Vladimir Putin začal diskutovať s tureckým kolegom Tayipom Erdoganom o prudko sa zhoršujúcej situácii na Blízkom východe. Informuje agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Prezident Putin povedal, že Rusko a Turecko má spoločný názor na to, že rozhodnutie USA uznať Jeruzalem za hlavné mesto Izraela je destabilizujúce. Hlava ruského štátu podotkla, že boli prerokované "kľúčové otázky obojstrannej spolupráce, vrátane realizácie strategických obchodno-ekonomických a vojensko-technických projektov".

 

Podľa Putina "celková spolupráca medzi Moskvou a Ankarou sa vyvíja veľmi úspešne v rôznych smeroch".

 

Zvlášť ruský prezident zdôraznil tému rastu turistického potoka z Ruska do Turecka. "Veľmi ukážkové je aj tempo rastu ruských turistov do Turecka, v tomto roku turecké strediská navštívilo 4 milióny Rusov," povedal Putin. Taktiež dodal, že je spokojný s interakciou medzi Ruskom a Tureckom v energetike.

 

 

Okrem toho Vladimir Putin povedal, že vidí dobré perspektíva v oblasti vojensko-technickej spolupráce s Tureckom. Putin sa priznal, že celkovo je spokojný zo stretnutia s Erdoganom, ktorého pomenoval "priateľom". Podľa jeho hodnotenia "rokovania prebiehali v konštruktívnej atmosfére".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona