Putin pred voľbami sľubuje návrat k zimnému času

NETKY.SK • 8 Február 2012, 07:45 • 2 min
Putin pred voľbami sľubuje návrat k zimnému času

Putin pred voľbami sľubuje návrat k zimnému času - Politika Ruský premiér a favorit nadchádzajúcich prezidentských volieb Vladimir Putin v utorok prisľúbil, že po svojom zvolení obnoví v krajine zimný čas. Svojim vyhlásením sa Putin snaží prilákať milióny

slovakia

left justify in out

img

Ruský premiér a favorit nadchádzajúcich prezidentských volieb Vladimir Putin v utorok prisľúbil, že po svojom zvolení obnoví v krajine zimný čas.
      Svojim vyhlásením sa Putin snaží prilákať milióny voličov, ktorí sa sťažujú, že musia vstávať a chodiť do roboty za tmy, uviedla tlačová agentúra Reuters.
      Prezident Dmitrij Medvedev, ktorý odstúpi v máji, zrušil zimný čas minulý rok s argumentom, že posunutie hodín vpred a vzad je zlé pre ľudské zdravie. Jeho kritici vtipkovali, že počas pôsobenia v najvyššej funkcii to bolo jeho najodvážnejšie rozhodnutie.
      "Nechystám sa držať tohto rozhodnutia. Nie je to nejaký druh fetiša. Môžme sa k vrátiť k zimnému času, ale nerobme to v chvate," uviedol Putin na stretnutí s dobrovoľníkmi, ktorí mu robia kampaň.
      Zároveň pritom obhajoval Medvedevovo rozhodnutie zrušiť zimný čas s tým, že odchádzajúci prezident sa chcel vyhnúť narušeniu ľudských biologických hodín.
      Očakáva sa, že Putin zvíťazí v marcových voľbách, čelí však narastajúcim protestom obyvateľov miest, ktorí nie sú spokojní s jeho zámerom uchádzať sa o tretie funkčné obdobie na poste hlavy štátu. Demonštrácie sa zamerali aj na obvinenia z podvodov v decembrových parlamentných voľbách, ktoré vyhrala strana predsedu vlády.
      V ďalšom populistickom kroku Putin prisľúbil aj zníženie počtu vládnych vozidiel používajúcich majáky, ktoré im dávajú právo ignorovať cestné pravidlá a obchádzať dopravné zápchy, čo veľmi dráždi ruských motoristov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies