Putin pozval nového gréckeho premiéra do Moskvy

NETKY.SK • 5 Február 2015, 19:26 • 2 min
Putin pozval nového gréckeho premiéra do Moskvy

ATÉNY - Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok formálne zablahoželal Aléxisovi Tsíprasovi k zvoleniu za nového gréckeho premiéra a pozval ho na návštevu Moskvy.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak počas ich štvrtkového rozhovoru, o ktorom informoval Kremeľ. Tsípras príde do ruskej metropoly deviateho mája, keď Rusi usporadúvajú veľkolepé oslavy 70. výročia porážky nacizmu. Podľa Kremľa obaja lídri vo štvrtok hovorili aj o kríze na Ukrajine či stave projektu plynovodu Južný prúd, ktorý minulý rok Putin formálne zrušil.

 

Nová grécka vláda aktuálne irituje EÚ odmietaním plnenia podmienok dohody o poskytnutí medzinárodnej finančnej pomoci. Tsíprasova vláda je predmetom kritiky členských štátov EÚ aj pre jej kritický postoj k ďalším sankciám voči Rusku za jeho podiel na ukrajinskej kríze. Do Moskvy dostal pozvanie aj nový grécky minister obrany Pános Kamménos na stretnutie so svojim ruským rezortným partnerom Sergejom Šojguom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies