Putin pozval Merkelovú na návštevu, chce vylepšiť bilaterálne vzťahy

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 21:24 • 2 min
Putin pozval Merkelovú na návštevu, chce vylepšiť bilaterálne vzťahy

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin hodlá napraviť vzťahy Moskvy s Berlínom, ktoré poškodila kríza na Ukrajine, a pozval nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú na návštevu svojej krajiny.

slovakia

left justify in out

"Sme si dobre vedomí aktuálneho stavu našich vzťahov. Našou spoločnou úlohou je vrátiť sa k normálu a vyriešiť všetky ťažkosti, ktoré na tejto ceste stretneme. Tešíme sa na návštevu spolkovej kancelárky. Odovzdajte jej, prosím, môj srdečný pozdrav," povedal Putin na dnešnom stretnutí so šéfom nemeckej diplomacie Sigmarom Gabrielom v Kremli.

 

Merkelová je dlhodobo neochvejnou podporovateľkou územnej celistvosti Ukrajiny, čo irituje Moskvu.

 

"Pozvanie s veľkou radosťou odovzdám spolkovej kancelárke a dúfam, že možnosť na jej návštevu sa naskytne sama," uviedol Gabriel. Putin podľa agentúry TASS dodal, že ruské úrady udržiavajú s nemeckým vedením úzky kontakt a rád by v Kremli privítal aj novozvoleného nemeckého prezidenta Franka-Waltera Steinmeiera.

 

"Súhlasím s vami, že máme úlohu starať sa o mier a stabilitu v Európe bez ohľadu na všetky problémy. Nebude to síce ľahké, avšak stojí za to vynaložiť toto úsilie," zdôraznil Gabriel. Nemecký diplomat sa v priebehu dňa stretol aj so svojím ruským náprotivkom Sergejom Lavrovom, s ktorým sa zhodol, že obe krajiny sa musia snažiť o odzbrojenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies