Putin požaduje vyšetrenie dopingového škandálu

NETKY.SK • 12 November 2015, 07:40 • 2 min
Putin požaduje vyšetrenie dopingového škandálu

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin požaduje dôsledné vyšetrenie obvinení atlétov svojej krajiny z dopingu, konkrétne štátom riadeného podvodu s užívaním zakázaných látok a kamuflovania pozitívnych nálezov.

slovakia

left justify in out

Putin sa vyjadril za spoluprácu na profesionálnej úrovni so Svetovou antidopingovou agentúrou (WADA), ktorá len pred niekoľkými dňami na základe zistení svojej nezávislej komisie vzniesla voči ruským atlétom závažné obvinenia a odporúča im dokonca nezúčastniť sa na olympijských hrách v Riu de Janeiro. "Športová súťaž je zaujímavá len vtedy, ak sú všetci aktéri čistí. Musíme preto začať bitku. Vyzývam ministra športu a všetkých jeho kolegov, ktorí sú nejakým spôsobom zodpovední za šport, aby tejto téme venovali čo najvyššiu možnú pozornosť. Dôležité je, aby sme viedli naše vlastné vyšetrovanie, ale aj to, aby sme úzko spolupracovali s najvyššími medzinárodnými antidopingovými štruktúrami,“ cituje Putina BBC.

Ruský prezident vraj tieto slová povedal ešte pred plánovaným stretnutím s lídrami športového života v krajine v letovisku Soči, kde sa nedostavil načas pre problémy s počasím a leteckým spojením.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies