Putin: Povstalci by mali umožniť odchod vojakov z Debaľceva

NETKY.SK • 17 Február 2015, 21:50 • 2 min
Putin: Povstalci by mali umožniť odchod vojakov z Debaľceva

BUDAPEŠŤ - Ruský prezident Vladimir Putin vyzval v utorok ukrajinských povstalcov, aby umožnili ukrajinským jednotkám bezpečný odchod z mesta Debaľceve, ktorého väčšinu separatisti v utorok dobyli.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vládu v Kyjeve vyzval, aby svojim vojakom nebránila zložiť zbrane a vzdať sa. Na tlačovej konferencii v Budapešti po stretnutí s premiérom Viktorom Orbánom Putin vyhlásil, že boje o Debaľceve sa dali očakávať, no celkovo podľa neho došlo po uzavretí prímeria k redukcii bojov na východe Ukrajiny.

 

 

 

 

Proruským povstalcom sa podarilo získať väčšinu mesta Debaľceve, ktoré je dôležitým železničným uzlom na trati medzi Doneckom a Luhanskom. V meste zostali uväznené tisíce ukrajinských vojakov. Povstalci podľa vlastných vyhlásení už zajali stovky z nich. Ostatným údajne nedovolia mesto opustiť, ak nezložia zbrane a nevzdajú sa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies