Putin považuje za neprijateľné svoje prirovnanie k Hitlerovi, ak ho princ použil

NETKY.SK • 24 Máj 2014, 18:11 • 2 min
Putin považuje za neprijateľné svoje prirovnanie k Hitlerovi, ak ho princ použil

PETROHRAD - Ruský prezident Vladimir Putin označil dnes za neprijateľné, ak ho britský princ Charles skutočne prirovnal k nacistickému vodcovi Adolfovi Hitlerovi. Putin dnes na stretnutí so zahraničnými novinármi, ktorí pricestovali na ekonomické fórum do Petrohradu, spresnil, že princov komentár osobne nepočul.

slovakia

left justify in out

Obsah súkromného rozhovoru s princom zverejnila v médiách bývalá vojnová utečenkyňa z Poľska Marienne Fergusonová, ktorá Charlesa sprevádzala počas jeho návštevy v múzeu prisťahovalectva v kanadskom Halifaxe.
      

Princ sa jej vraj pýtal, kedy prišla do Kanady. Keď uviedla, že v roku 1939, princ reagoval, že Putin teraz robí to, čo  vtedy Hitler. "Súhlasila som s princom: povedala som, že (Putin) obsadzuje krajiny, ako to robil Hitler". Princ podľa nej Rusko explicitne nespomenul.
      

Ruský prezident dnes poznamenal, že "ak to (princ) povedal, je to neprijateľné. Myslím, že si to uvedomuje aj on sám. Je to vychovaný človek. Jeho i ostatných členov kráľovskej rodiny poznám osobne. Toto však nie je správanie hodné kráľa. Ale za tie roky som si už zvykol na všeličo".
      

Dodal, že vo svojej práci sa nebude riadiť tým, čo sa o ňom hovorí, ale len záujmami ruského národa.
      

Ruskí predstavitelia koncom týždňa označili výrok pripisovaný Charlesovi za poburujúci. Ruské veľvyslanectvo v Londýne preto požiadalo o oficiálne vysvetlenie.
      

Okrem ruských predstaviteľov kritizovali Charlesov výrok i britskí politici, ktorí mu vyčítali, že robí politické vyhlásenia neprislúchajúce úlohám a postaveniu kráľovskej rodiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies