Putin považuje Trumpa za absolútneho lídra prezidentskej kampane v USA

NETKY.SK • 17 December 2015, 14:58 • 2 min
Putin považuje Trumpa za absolútneho lídra prezidentskej kampane v USA

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin považuje uchádzača o republikánsku prezidentskú nomináciu Donalda Trumpa za veľmi talentovaného človeka a za absolútneho lídra kampane pred prezidentskými voľbami v USA.

slovakia

left justify in out

Na dnešnej tlačovej konferencii v Moskve Putin súčasne privítal Trumpovo vyhlásenie o pripravenosti na "iné, oveľa hlbšie vzťahy" s Ruskom.

Putin okrem toho vyhlásil, že Rusko "je pripravené a chce" rozvíjať vzťahy s USA bez ohľadu na to, kto tam v roku 2016 vyhrá prezidentské voľby.

"Budeme spolupracovať s akýmkoľvek prezidentom, ktorého si americký ľud zvolí - je to jeho vec," uviedol Putin. Poznamenal, že "to oni nám chcú hovoriť do toho, koho voliť. Ale my sa im nechystáme radiť".

 

Vzťahy medzi Ruskom a USA sú napäté najmä kvôli kríze na Ukrajine a Sýrii. Rusko ostro namieta aj proti približovaniu sa aliancie k jeho hraniciam.

Tlačová konferencia ruského prezidenta sa dnes konala v moskovskom Centre medzinárodného obchodu a trvala tri hodiny a desať minút. Akreditovalo sa na ňu 1390 novinárov. Ich otázky sa týkali jeho dvoch dcér, dopingových škandálov v športe, vyšetrovania vraždy opozičného politika Borisa Nemcova i prípadov korupcie v Rusku. Venoval sa aj medzinárodnej politike - otázky sa novinárov týkali Turecka, Sýrie, Egypta, Ukrajiny i USA a tamojších prezidentských volieb. Putin sa vyjadril aj k súčasnej vnútropolitickej situácii v Rusku, ako aj k ekonomike. Brojil aj za vyučovanie angličtiny a odhalil aj tajomstvo svojej dobrej fyzickej kondície.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies