Putin považuje americký nálet v Sýrii za agresiu voči suverénnemu štátu

NETKY.SK • 7 Apríl 2017, 09:46 • 2 min
Putin považuje americký nálet v Sýrii za agresiu voči suverénnemu štátu

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin považuje americký nálet v Sýrii za agresiu voči suverénnemu štátu, ktorá je porušením noriem medzinárodného práva, a to navyše pod vymyslenou zámienkou.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes v Moskve hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Pripomenul, že "sýrska armáda nemá zásoby" chemických zbraní. Skutočnosť, že ich zlikvidovala, potvrdil už aj špecializovaný úrad OSN, Organizácia pre zákaz chemických zbraní (OPCW), dodal kremeľský hovorca.

 

Peskov ďalej tlmočil Putinov názor, že "úplné ignorovanie faktov o použití chemických zbraní teroristami len podstatne zhoršuje situáciu". Putin podľa svojho hovorcu vidí v náletoch na Sýriu zo strany USA aj pokus odpútať pozornosť medzinárodného spoločenstva od početných obetí v radoch civilistov v Iraku.

 

Najnovší krok Washingtonu spôsobuje aj značné škody americko-ruským vzťahom, ktoré sú už aj tak v zlom stave, dodal hovorca. Putin sa podľa Peskova domnieva, že "tento krok nás nepribližuje ku konečnému cieľu boja s medzinárodným terorizmom, ale naopak, vytvára vážnu prekážku vytvoreniu medzinárodnej koalície na efektívny boj proti tomuto celosvetovému zlu."

 

Peskov poukázal na to, že americký prezident Donald Trump boj s terorizmom pritom označil za jednu zo svojich hlavných úloh ešte počas svojej predvolebnej kampane.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies