Putin potvrdil, že Rusko bude regulovať ICO a ťažbu kryptomien od júla 2018

NETKY.SK • 27 Október 2017, 10:00 • 2 min
Putin potvrdil, že Rusko bude regulovať ICO a ťažbu kryptomien od júla 2018

MOSKVA – Ruský prezident Vladimir Putin podpísal nariadenie o ICO metódach získavania finančných prostriedkov a ťažbe kryptomien. Do platnosti vstúpi od júla 2018.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Okrem toho môže ruská vláda teraz právne definovať stav rôznych pojmov súvisiacich s tým, čo Kremeľ označuje za "digitálnu technológiu". Medzi ne patrí tzv. "Distribuovaná kniha", "kryptomena", "token" a "smart contract".

 

img

 

VTB Bank: Spotrebitelia nemajú záujem o veľmi nebezpečné kryptomeny

Ruská štátna VTB Bank nezaznamenala zvýšený záujem spotrebiteľov o Bitcoin. Generálny riaditeľ banky Andrej Kostin sa v rozhovore pre CNBC pripojil k svojmu medzinárodnému kolegovi Riccardovi Orcelovi a povedal, že na rozdiel od všeobecného presvedčenia, používanie kryptomien v reálnom svete je minimálne a sú veľmi nebezpečné.

"V tlači sa objavili nejaké zmienky o kryptomenách, ale ak mám byť úprimný, tak som v Rusku nevidel veľký záujem o Bitcoin," povedal Orcel. "Som trochu skeptický pokiaľ ide o kryptomeny," dodal Kostin. "V kryptomenách vidíme mnoho špekulatívnych faktorov a myslím, že je to nebezpečné," varoval Kostin. "Kým vlády nerozhodnú, ako regulovať túto oblasť, myslím, že je veľmi, veľmi nebezpečné pre investorov, aby investovali do kryptomien."

Kostinove názory sa v ruských politických kruhoch vo veľkej miere opakujú. Súčasný balík nariadení má byť hotový do konca roka, zatiaľ čo politici vyjadrili vôľu prísne obmedziť dostupnosť kryptomien pre bežných spotrebiteľov.

 

img

Na druhej strane sa Bitcoin, Ethereum a ICO dostali do výrazného povedomia obyvateľov Ruska, keď s tematikou kryptomien sa objavujú rôzne menu reštaurácií alebo dizajn vodky.

Ruský Burger King Rusko bol prvým medzi svetovými gigantmi s rýchlym občerstvením, ktorý začal prijímať Bitcoiny. Tento rok dokonca vydal svoju vlastnú kryptomenu Whoppercoin. Okrem toho najväčšia ruská banka Sberbank nedávno oznámila, že sa formálne pripojila k Enterprise Ethereum Alliance.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies