Putin potrebuje radikálnu zmenu postoja, tvrdí šéfka diplomacie

NETKY.SK • 19 December 2014, 07:20 • 2 min
Putin potrebuje radikálnu zmenu postoja, tvrdí šéfka diplomacie

BRUSEL - Šéfka diplomacie EÚ Federica Mogheriniová vo štvrtok vyzvala ruského prezidenta Vladimira Putina na "radikálnu zmenu prístupu" v záujme ukončenia politickej krízy na Ukrajine a finančnej krízy v Rusku.

slovakia

left justify in out

Podľa nástupkyne Catherine Ashtonovej je "fakt, že Rusko je v ťažkej situácii z pohľadu finančného, nie dobrou správou". Mogheriniová upresnila, že to "nie je dobrá správa ani pre obyvateľov Ruska, ani pre Ukrajinu, Európu či zvyšok sveta". Ten je totiž podľa nej "nestabilnejší a nebezpečnejší ako nikdy predtým". Ako talianska exministerka zároveň dodala, "prezident Putin a ruské vedenie by sa mali prepnúť do módu spolupráce".

 

Ruské hospodárstvo a národná mena momentálne trpia následkom výrazného poklesu cien ropy na svetových trhoch a sankcií západných krajín uvalených na Moskvu v dôsledku anektovania Krymu a podpory proruských separatistov na východe Ukrajiny. Ruská ekonomika tak smeruje do recesie, pričom ruský rubeľ od začiatku roka voči doláru stratil takmer 50 hodnoty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies