Putin posmrtne vyznamenal šéfa Totalu zabitého pri havárii lietadla

NETKY.SK • 1 November 2014, 18:19 • 2 min
Putin posmrtne vyznamenal šéfa Totalu zabitého pri havárii lietadla

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin posmrtne vyznamenal výkonného riaditeľa francúzskej ropnej spoločnosti Total Christopha de Margerieho.

slovakia

left justify in out

Ten zahynul 20. októbra na moskovskom letisku Vnukovo, keď sa jeho súkromné lietadlo pri štarte zrazilo so snežným pluhom.
      

Putin udelil de Margeriemu in memoriam štátne vyznamenanie Ruskej federácie, takzvaný Rad cti, a to za "významný príspevok k rusko-francúzskym ekonomickým a kultúrnym vzťahom". Uvádza sa to v dnešnom vyhlásení Kremľa, ktoré citovala agentúra Reuters. 
      

Ruský prezident už v predchádzajúcom sústrastnom telegrame francúzskej vláde nazval de Margerieho skutočným priateľom Ruska, pričom vyzdvihol jeho priekopnícku úlohu pri rozvoji spoločných projektov a dlhoročnej energetickej spolupráce oboch krajín. 
      

Christophe de Margerie (63) patril medzi silných oponentov západných ekonomických sankcií uvalených na Rusko v súvislosti s jeho postupom voči Ukrajine. Udržiaval blízke pracovné vzťahy s prezidentom Putinom i s premiérom Dmitrijom Medvedevom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies