Putin poskytne peniaze obyvateľom Ukrajiny

NETKY.SK • 24 August 2022, 20:03 • 2 min
Putin poskytne peniaze obyvateľom  Ukrajiny

MOSKVA - Ruský prezident Vladimír Putin nariadil vyplatenie jednorazového finančného príspevku vo výške 10 000 rubľov (170 eur).

slovakia

left justify in out

Suma má byť vyplatená rodičom detí vo veku šesť až osemnásť rokov žijúcich v Moskvou okupovaných častiach Doneckej, Luhanskej a Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny, ako aj v Záporožskej a Chersonskej oblasti na juhu. S odvolaním sa na stredajšie vyhlásenie Kremľa o tom informuje agentúra DPA.

 

obrazok

 

Kremeľ tento krok ohlásil v deň, keď uplynulo šesť mesiacov od začiatku invázie na Ukrajinu, ktorú Moskva nazýva špeciálnou vojenskou operáciou." Ukrajina si navyše 24. augusta pripomína Deň nezávislosti.

 

DPA konštatuje, že zatiaľ čo Rusko deklarovalo ako svoje ciele „oslobodenie" Doneckej a Luhanskej oblasti a ochranu rusky hovoriaceho obyvateľstva, jeho jednotky pristúpili aj k obsadeniu ďalších častí krajiny na juhu, pričom to zdôvodňujú vytvorením nárazníkovej zóny.

 

img

 

Moskva na obsadených územiach tiež zaviedla svoju menu rubeľ a dosadila tam svoju vojenskú administratívu.  CNN dnes oznámila, že Ruskom dosadeného šéfa samosprávy v obci Mychajlivka v okupovanej časti Ukrajiny, Ivana Suška, zabila bomba nastražená v aute. Ukrajina tvrdí, že ho dali zabiť Rusi. Nejde pritom o prvý atentát, ktorý bol spáchaný na starostu dosadeného Moskvou. 

 

Prečítajte si aj: Ukrajinci sú pohoršení pápežovým vyjadrením o Darii Duginovej. Žiadajú, aby sa ospravedlnil

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona