Putin porozprával o tom, čo robil počas svojej práce v tajnej službe v NDR

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 16:50 • 2 min
Putin porozprával o tom, čo robil počas svojej práce v tajnej službe v NDR

MOSKVA - Prezident Ruskej federácie prezradil o svojej minulosti počas práce v tajnej službe v NDR (Nemecká demokratická republika). Rozsah aktivít Putina zahŕňal nábor a prácu s agentmi a nelegálnymi prisťahovalcami. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Vladimir Putin porozprával novinárovi Vladimirovi Solovyovovi vo filme "Svetový poriadok 2018" o tom, čo robil počas svojej služby v Nemecku.

 

Moderátor sa spýtal ruského prezidenta na to, ako presne tajné služby v posledných rokoch studenej vojny odrážali nálady v politických kruhoch, a ako sa odlišovali ich správy a predpovede od toho, čo sa potom v skutočnosti stalo.

 

"Ak mám byť úprimný a vrátiť sa do toho času, potom je pre mňa táto otázka ťažká, pretože som bol bežným zamestnancom tajnej služby. Ja som nerobil informačnú a analytickú prácu a preto, vo všeobecnosti, nemôžem teraz povedať čo konkrétne zo zastúpenia v NDR a z iných bodov prichádzalo k spotrebiteľovi týchto informácií generálnemu sekretárovi Gorbačovovi. Ľahšie by bolo spýtať sa na to jeho," povedal Putin.

 

Taktiež Vladimir Putin dodal, že v rokoch svojej služby v NDR sa zaoberal sa náborom a prácou s agentami a nelegálnymi prisťahovalcami. "To sú jedineční ľudia podľa ich presvedčenia, podľa ich intelektu, podľa ich silnej vôle. Pre mňa to bol kolosálny zážitok," porozprával novinárovi Putin.

 

V odpovedi na otázku, či by v tom čase mohol predvídať ako skončí studená vojna, Putin povedal: "Samozrejme, že nie. Predvídať som to nemohol a takmer nikto nemohol toto predvídať. Hoci sme videli, že v našej krajine sa diali vážne zmeny, premýšľali sme, aký to bude mať vplyv na svetové záležitosti a ako sa bude vyvíjať krajina," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona