Putin, Porošenko, Hollande a Merkelová potvrdili záväzky voči minskému protokolu

NETKY.SK • 31 Október 2014, 16:12 • 2 min
Putin, Porošenko, Hollande a Merkelová potvrdili záväzky voči minskému protokolu

MOSKVA - Najvyšší predstavitelia Ruska, Francúzska a Ukrajiny - Vladimir Putin, Francois Hollande a Petro Porošenko -, ako aj nemecká kancelárka Angela Merkelová potvrdili dnes záväzky svojich krajín voči implementácii minského protokolu, riešiaceho situáciu na juhovýchodnej Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Ako dnes ďalej oznámila agentúra TASS, lídri v telefonickom rozhovore zdôraznili dôležitosť pokračujúcej práce kontaktnej skupiny, uviedlo tlačové oddelenie Kremľa. Politici "prízvukovali potrebu prísneho monitorovania prímeria Organizáciou pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE)," informovala Moskva.
     

Rusko podľa Kremľa vyzýva "na nastolenie trvalého dialógu medzi ústrednými ukrajinskými úradmi a predstaviteľmi Doneckej a Luhanskej oblasti, ktorý pomôže všeobecnej stabilizácii situácie". Lídri zároveň privítali dohodu o podmienkach tranzitu ruského plynu na Ukrajinu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies