Putin ponúkol ruský pas Gérardovi Depardieuovi

NETKY.SK • 21 December 2012, 08:06 • 2 min
Putin ponúkol ruský pas Gérardovi Depardieuovi

Putin ponúkol ruský pas Gérardovi Depardieuovi - Politika Ruský prezident Vladimir Putin ponúkol dnes francúzskemu hercovi Gérardovi Depardieuovi ruský pas s tým, že by privítal 63-ročnú hviezdu, ktorá sa dostala do verejného sporu okolo zvyšovania daní s

slovakia

left justify in out

img

Ruský prezident Vladimir Putin ponúkol dnes francúzskemu hercovi Gérardovi Depardieuovi ruský pas s tým, že by privítal 63-ročnú hviezdu, ktorá sa dostala do verejného sporu okolo zvyšovania daní s francúzskou vládou.
      Putin na tlačovej konferencii v reakcii na otázku o prípade nešetril chválou na Depardieua a ponúkol mu občianstvo, informovala agentúra Reuters.
      "Ak Gérard skutočne chce mať buď povolenie na pobyt v Rusku, alebo ruský pas, domnievame sa, že táto záležitosť je vybavená a vybavená kladne," povedal Putin.
      Francúzsky denník Le Monde dnes informoval, že Depardieu svojim blízkym priateľom povedal, že zvažuje tri možnosti úniku pred novým daňovým režimom vo Francúzsku: presťahovať sa do Belgicka, kde vlastní dom, presídliť do Čiernej Hory, kde má firmu, alebo utiecť do Ruska. "Putin mi už poslal pas," zažartoval si podľa správy.
      Depardieu je v Rusku dobre známy a objavil sa tam v mnohých reklamných kampaniach. Tento rok patril k viacerým západným celebritám, ktoré pozvali na oslavy narodenín Kremľom podporovaného čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova. V Rusku tiež vlani pracoval na filme o Grigorijovi Rasputinovi.
      Depardieu sa už v Belgicku informoval o tom, ako získať trvalý pobyt, a vyhlásil, že chce vrátiť svoj francúzsky pas a kartičku sociálneho poistenia. Francúzsky premiér Jean-Marc Ayrault jeho oznámenie kritizoval ako "dosť úbohé" a nevlastenecké. Herec v reakcii vládu obvinil, že chce trestať úspech a talent.
      Putin uviedol, že tento spor je podľa neho dôsledkom "nedorozumenia": Depardieu je Francúz, ktorý má veľmi rád kultúru a históriu svojej rodnej krajiny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies