Putin pomenoval hlavnú chybu Ruska vo vzťahoch zo Západom

NETKY.SK • 20 Október 2017, 17:31 • 2 min
Putin pomenoval hlavnú chybu Ruska vo vzťahoch zo Západom

MOSKVA - Putin pomenoval hlavné chyby vo vzťahoch Ruska a USA.

slovakia

left justify in out

"Najväčšia naša chyba vo vzťahoch zo Západom je to, že sme moc dôverovali a vaša chyba je v tom, že ste prijali tuto dôveru ako slabosť a zneužili ste ju,"podčiarkol Putin.

 

Taktiež Putin podotkol, že USA spájajú každý svoj neúspech s Ruskom a pripomenul, že Washington núti za každou chybou vidí "stopy Moskvy". Prezident Ruskej Federácie Vladimir Putin počas svojho vystúpenia na Medzinárodnom diskutabilnom fóre "Valdaj" porozprával, že USA po voľbách hlavy štátu sa začala antiruská hystéria.

 

Taktiež prezident zahrnul vo svojich odpovediach aj otázku Ukrajiny, Sýrie a taktiež otázky olympijských hier a prezidentských volieb v Rusku. Zvlášť sa pozastavil na otázkach likvidácie zbraní masového ničenia, ktoré USA nespĺňa.

 

"V roku 2002, ako vieme, USA vystúpilo z dohody o protiraketovej obrane, pritom boli iniciátormi konvencie o zákaze chemických zbrani aj medzinárodnej bezpečnosti , ale svoje povinnosti nespĺňajú," povedal Putin.

 

Podľa jeho slov, USA zostáva jediným a najväčším vlastníkom takého typu zbraní masového ničenia. "USA posunuli termín likvidácie chemických zbrani z roku 2007 až na rok 2023. Pre krajinu, ktorá sa vyhlasuje za šampióna po kontrole a nerozšíreniu zbraní, je to nesolídne," podčiarkol Putin.

 

Taktiež dodal, že situácia s dodržaním dohody po plutóniu, vyvoláva obavy .
"Rusko viac ako 17 rokov dozadu ratifikovalo dohodu o zákaze jadrových pokusov. USA to neurobilo doteraz. Kritický objem v sfére globálnych problémov zrastá," zdôraznil Putin. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies