Putin podpísal zákon o zmene termínu parlamentných volieb v roku 2016

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 12:34 • 2 min
Putin podpísal zákon o zmene termínu parlamentných volieb v roku 2016

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin podpísal zákon o preložení budúcoročných parlamentných volieb z decembra na september. Zmeny sa týkajú článkov 5 a 102 zákona o voľbe poslancov do Štátnej dumy, dolnej komory Federálneho zhromaždenia, informovala dnes agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Pracovnú verziu úpravy tejto právnej normy vypracovali predseda Štátnej dumy Sergej Naryškin spolu s lídrami troch frakcií - Vladimirom Vasilievom z vládnucej strany Jednotné Rusko, Vladimirom Žirinovským z Liberálno-demokratickej strany Ruska (LDPR) a Sergejom Mironovom zo strany Spravodlivé Rusko.

 

Ústavný súd začiatkom júla oznámil, že presun dátumu volieb je v súlade s ústavou. Rozhodnutie prišlo po prešetrení záležitosti Radou federácie, ktorá je hornou komorou Federálneho zhromaždenia. Proti presunu termínu je Komunistická strana Ruskej federácie (KPRF) a hodlá to napadnúť na najvyššom súde.

 

Podľa agentúry AP ide o pokus oslabiť opozíciu. Profitovať z toho má opäť Jednotné Rusko, ktoré má tendencie získať viac hlasov vtedy, ak k volebným urnám príde menej občanov. Opatrenie zrejme vyústi v menší záujem verejnosti o predvolebnú kampaň, keďže mnoho Rusov je vtedy na dovolenke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona