Putin podpísal zákon o ratifikácii dohody o Eurázijskej ekonomickej únii

NETKY.SK • 3 Október 2014, 17:03 • 2 min
Putin podpísal zákon o ratifikácii dohody o Eurázijskej ekonomickej únii

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin dnes oznámil, že podpísal zákon o ratifikácii dohody o vytvorení Eurázijskej ekonomickej únie (EEÚ), informovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Únia, ktorá počíta s voľným pohybom tovaru, služieb, kapitálu a pracovnej sily, je založená na colnej únii Ruska, Bieloruska a Kazachstanu. EEÚ začne fungovať od 1. januára 2015.

 

Putin oznámil podpísanie dohody na schôdzke s členmi vlády. "Je to významný medzník v našej spoločnej práci na integrácii s našimi najbližšími partnermi a spojencami," povedal šéf Kremľa.

 

Štátna duma, dolná komora ruského parlamentu, ratifikovala dokument 26. septembra, horná komora - Rada federácie - 1. októbra.

 

Dohodu o vytvorení EEÚ podpísali 29. mája v Astane prezidenti Ruska, Bieloruska a Kazachstanu Vladimir Putin, Alexander Lukašenko a Nursultan Nazarbajev.

 

Podľa agentúry RIA Novosti prejavili záujem o vstup do EEÚ aj Arménsko, Kirgizsko a Tadžikistan. Putin vo štvrtok povedal, že proces vstupu Arménska do únie bude čoskoro ukončený a že dialóg s Kirgizskom pokračuje. Ruský prezident vyjadril presvedčenie, že do EEÚ vstúpi v budúcnosti viac krajín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies