Putin podpísal zákon o hazarde na Kryme aj v Soči

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 10:49 • 2 min
Putin podpísal zákon o hazarde na Kryme aj v Soči

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin podpísal zákon umožňujúci vytvoriť na Kryme zónu pre hazardné hry a rozšíriť takúto zónu v Krasnodarskom kraji aj o Soči. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Podľa nej si krymské úrady určia hranice novej hráčskej zóny. Predstavitelia Krymu už predtým oznámili, že buď budú takéto miesta po celom polostrove alebo vytvoria hráčsku zónu na juhu, pri letovisku Jalta. Čo sa týka Soči, kasína sa budú nachádzať pri olympijskej dedine.

 

Ruskí poslanci sa domnievajú, že hazardné hry na Kryme pritiahnu investorov, zvýšia počet turistov a prinesú nové pracovné miesta. Kremeľ zakázal hazardné hry na území Ruska v roku 2009. Výnimkou sú štyri vyhradené zóny - na Ďalekom východe, v Kaliningradskej oblasti, v Krasnodarskom kraji a Altajskom kraji.

 

Putin sa vo februári vyjadril proti tomu, aby sa zo Soči po skončení olympiády stalo centrom hazardu. Mesto na pobreží Čierneho mora by podľa neho prišlo o svojich tradičných rekreantov - rodiny s deťmi zo strednej triedy. Denník Kommersant v decembri napísal, že za takýto návrh sa vyslovil premiér Dmitrij Medvedev v rámci hľadania spôsobov, ako vykompenzovať očakávane straty z investovania do rozvoja Soči pred zimnými olympijskými hrami.

 

"Hráčsku zónu už máme na hranici Rostovskej oblasti a Krasnodarského kraja a dokonca sme im umožnili prístup k pobrežiu Čierneho mora. Podľa môjho názoru by bolo nepraktické vybudovať v regióne ďalšiu zónu, hoci by to bolo pre investorov určite lepšie," citovala Putina agentúra RIA Novosti.

 

Podľa šéfa Kremľa by to v Soči "vytvorilo atmosféru, ktorá by zabránila našim občanom tráviť tam dovolenku so svojimi rodinami".

 

Olympiáda v Soči za vyše 50 miliárd dolárov bola najdrahšou v dejinách týchto súťaží. Putin povedal, že toľké peniaze boli investované preto, aby bolo Soči príťažlivé pre turistov zo stredných vrstiev spoločnosti, nie pre malú skupinu boháčov, "ktorí si môžu dovoliť utrácať státisíce dolárov v kasíne".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona